dinsdag 27 maart 2012

Ik herinner me dat wij naar Amsterdam gingen om op bezoek te gaan bij je oma, omdat ze jarig was. Toen we uit de bus stapten, verstapte het oude vrouwtje voor mij zich toen zij van de laatste trede wilde stappen. In een reflex stak ik mijn handen uit en kon haar nog net opvangen.
Op het verjaardagfeest was er een Indonesisch buffet, maar voor mij was er boerenkool.
Opa had een mechanische kalkoen gewonnen bij een bingo ofzo. Het ding 'zingt' jinglebells en danst als je hem in zijn hand knijpt. Opa had hem speciaal voor Galen in de kamer gezet. In eerste instantie vond Galen hem een beetje eng, maar later vond hij hem geweldig en ging hij dansen met de kalkoen.
Toen Galen bijna negentien maanden oud was, liep hij op het plein. Hij speelt erg graag buiten. 's Ochtends vraagt hij bijna als eerste of hij naar buiten (uiten?) mag. Maar hij wil soms ook even naar binnen en dus liep hij naar huis toe. Hij liep tussen de schuren en ik vroeg aan hem wat hij ging doen. Terwijl hij doorloopt, brabbelt hij wat en gooit zijn rechterhand omhoog in een soort zwaai/groet. Zo grappig, en zo herkenbaar.
Hij is ook opeens geinteresseerd in het gooien met ballen. Dat vindt hij prachtig. En met papa op de skelter makt dat hij hardop lacht.

zaterdag 10 maart 2012

Sinds Galen krap een  maand of 18 is, vindt hij het leuk om te zwaaien. Hij gaat op het stoeltje staan en gaat naar de langskomende auto's zwaaien. Hij staat op alles wat hem enigszins groter maakt; ook op een zak met wc-rollen. Alleen zijn die niet zo stabiel. Dus heeft hij een chocoladeletter uit de kast gepakt en die op de rollen gelegd, zodat hij wel stevig staat.
Hij heeft ook opeens wel meer duidelijke woordjes, beesje, deze, die, paggen (pakken), drinken, banaan, bal, zon en hij zegt Mama!